Εν μέσω λοιπόν απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων , προτού βγει ανακοίνωση απαγόρευσης κυκλοφορίας, υπήρχε η παγκόσμια μέρα του μετανάστη στις 21 Μάρτη. Κάθε χρόνο εκείνη την ημέρα διοργανώνονται συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλο τον πλανήτη. Φέτος λόγω της εξέλιξης και των μέτρων της αστικής τάξης, αυτές οι συγκεντρώσεις είχαν ακυρωθεί. Η ΟΡΜΑ εκείνη τη μέρα έδωσε μια από τις πρώτες απαντήσεις, κόντρα στην τρομοκρατία που καλλιεργεί η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την πανδημία. Σταθήκαμε εκεί να διαμαρτυρηθούμε στο πλευρό των νοσοκόμων που δουλεύουν εξαντλητικά , στο πλευρό των εργαζομένων σε supermarket, delivery, φαρμακεία, στην τηλεφωνία, σε ΜΜΜ και ΜΜΕ , στο δημόσιο τομέα κλπ, όπου εκτίθενται καθημερινά στον ιό παίρνοντας βασικό μισθό. Και προφανώς στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών που τους κρατούν στοιβαγμένους στα hotspot ελπίζοντας να μην φτάσει εκεί ο ιός. Αλλά επιπλέον σταθήκαμε εκεί για να αποδείξουμε ότι η πολιτική δράση δεν είναι άλλος ένας τρόπος διασκέδασης , ένα ακόμη χόμπι ή ένας ακόμη τρόπος να περνάμε τον χρόνο μας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος συνομιλώντας με ανθρώπους που πήγαιναν στη δουλειά τους, ενώ ταυτόχρονα στο πάνω μέρος της πλατείας πραγματοποίησε διαμαρτυρία η ΚΕΕΡΦΑ.
Διανύοντας μια περίοδο βαθιάς κρίσης είναι κομβικό ζήτημα να διατηρήσουμε τις νίκες και τα εργαλεία του ταξικού κινήματος. Αυτή τη στιγμή και εν μέσω εξέλιξης πανδημίας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να δημιουργήσει μια κατάσταση τρομοκρατίας. Απαγορεύεται η συνάθροιση, απαγορεύεται η κυκλοφορία. Η αφισοκόλληση; Η πολιτική δράση; Είναι γεγονός ότι από την εκλογή της, η κυβέρνηση προσπαθεί να διαλύσει δομές και εργαλεία του κινήματος όπως το πανεπιστημιακό άσυλο και τις καταλήψεις, το άνοιγμα της επίθεσης ενάντια στις αμβλώσεις και τέλος τη συνολική ακροδεξιά ανασυγκρότηση που οδήγησε στα γεγονότα που είδαμε στον Έβρο και τα νησιά. Αυτή τη στιγμή προσπαθεί να στείλει το μήνυμα ότι η πολιτική δράση είναι περιττή.
Η καμπάνια «μένουμε στο δρόμο του αγώνα» ήρθε να σπάσει το φόβο της τρομοκρατίας που έχει δημιουργήσει το κράτος και να βοηθήσει όσους αυτή τη στιγμή υποφέρουν λόγω της διαχείρισης της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Κόντρα στη λογική «μένουμε σπίτι» και αφήνουμε τους άλλους να καθορίσουν τη ζωή μας. Στο ίδιο πλαίσιο την επόμενη μέρα Κυριακή 22 Μαρτίου, μετά την ανακοίνωση απαγόρευσης κυκλοφορίας, οργανώσαμε μια σειρά αφισοκολλήσεων σε σημεία στοχευμένα όπως φαρμακεία, supermarket, περίπτερα κλπ σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά.
Με την λογική «μένουμε στον δρόμο του αγώνα» θα συνεχίσουμε να δρούμε το επόμενο διάστημα. Κόντρα στη λογική ατομικής ευθύνης και της απομόνωσης. Στόχος λοιπόν είναι να αποδείξουμε ότι συνεχίζουμε να δρούμε πλάι στο εργατικό κίνημα και τους μετανάστες που υποφέρουν. Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του παρελθόντος δεν θα αφήσουμε τον αστισμό να πατήσει πάνω μας για να βρει διέξοδο από την κρίση. Είναι καθήκον μας, ειδικά τώρα που εντείνονται οι απαγορεύσεις να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν και να προστατεύσουμε αυτά που κέρδισαν για εμάς οι σύντροφοί μας που αγωνίστηκαν τις περασμένες δεκαετίες. Δεν θα αφήσουμε τις γειτονιές μας να ζουν στην τρομοκρατία. Θα χρησιμοποιούμε τα δικά μας μέσα ώστε να ενημερώνουμε τον κόσμο ενάντια στην αστική προπαγάνδα. Θα συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα την υπεράσπιση των συμφερόντων μας. Δεν θα αφήσουμε να καλλιεργηθούν κανιβαλιστικές συμπεριφορές.