Η ακροδεξιά επίθεση της κυβέρνησης συμπαρασύρει την καταστροφή του περιβάλλοντος. Με σκοπό να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επενδυτών, η κυβέρνηση της νέας δημοκρατίας εν μέσω καραντίνας πέρασε το νομοσχέδιο που προκαλεί την καταστροφή του περιβάλλοντος και έδωσε εντολές να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εργασιών σε χρόνο dt, την ίδια στιγμή που έδινε εντολές στο λαό να μείνει σπίτι. Με την ψήφιση το νομοσχεδίου αυτού , ουσιαστικά στο βωμό των χρηματικών κερδών και ύπουλων συνεργασιών θυσιάζει ολόκληρες περιοχές και τη βιοποικιλότητά τους.
Η αντιπεριβαλλοντική αυτή τακτική περιλαμβάνει μια σειρά καταστροφών για δεκάδες περιοχές στην Ελλάδα. Απλοποιούν την αδειοδότηση διαφόρων έργων ενώ γενικά υπάρχουν σημαντικοί λόγοι σύμφωνα με τους οποίους πολλά έργα καθυστερούν να αδειοδοτηθούν ή δεν αδειοδοτούνται ποτέ, όπως οι ελλιπείς μελέτες και η προστασία περιοχών Natura. Έτσι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, παρακάμπτονται κάποιες απαγορεύσεις για χρήση προστατευόμενων περιοχών είτε για τη δημιουργία αιολικών πάρκων, για εξορύξεις λιγνίτη και αερίων , είτε για το στήσιμο τεράστιων ξενοδοχείων και σούπερ μάρκετ.
Οι περιοχές Natura ως τώρα θεωρούνταν προστατευόμενες λόγω των μοναδικών χαρακτηριστικών τους στη βιοποικιλότητα και το οικοσύστημα. Πλέον οι ιδιώτες μπορούν να αναλάβουν εξ ολοκλήρου και τον έλεγχο των έργων αυτών, με αποτέλεσμα οι αστοί εύκολα να βολεύουν τα ρουσφέτια φίλων και ξαδέρφων τους. Έτσι, αποκλείεται η τοπική αυτοδιοίκηση και η τοπική κοινωνία από τις αποφάσεις, ενώ η απαίτηση ιδιοκτησίας της γης θεωρείται περιττή διαδικασία. Έπειτα, απαλλάσσονται οι εταιρίες εξορύξεων από την υποχρέωση έκδοσης άδειας για μια μεγάλη σειρά οικοδομικών εργασιών. Όσον αφορά επίσης το χτίσιμο ανεμογεννητριών , η κατασκευή τους με τους λάθος όρους επιφέρει αλυσιδωτές καταστροφές των Natura περιοχών. Η λειτουργία τους συνολικά διαρκεί 25 χρόνια και το όφελος που προσφέρουν είναι πολύ μικρότερο από την καταστροφή που προκαλούν. Η χωροθετική τους εγκατάσταση και το τεράστιο μέγεθός τους προκαλεί ανεπανόρθωτες ζημιές στο περιβάλλον και τη ζωή των μόνιμων κατοίκων της περιοχής. Η αναγκαστική μετατόπιση του οδικού δικτύου (ώστε να μεταφέρονται τα υλικά εγκατάστασης) και ο εκκωφαντικός θόρυβος, είναι κάποια από τα καθημερινά προβλήματα που δημιουργούνται.
Η καταστροφή του πλανήτη οφείλεται στον καπιταλισμό και την επίθεση του κεφαλαίου. Οι αστοί συνεχώς αποζητάνε αύξηση του πλούτου τους χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες. Χτίζουν τεράστια εργοστάσια υποβαθμίζοντας ολόκληρες περιοχές με μόνη τους έγνοια τον πολλαπλασιασμό των κερδών τους.
Είναι λοιπόν αναγκαίο να υπάρχει αντίσταση από την πλευρά του λαού στην καταστροφή αυτή. Η αντίσταση όμως θα πρέπει να βασίζεται σε μια προοδευτική σκοπιά και να μην περιλαμβάνει μικροαστική τοπικιστική κριτική. Το ζήτημα δεν είναι να αποκλείσουμε το χωριό μας, τη γειτονιά μας , το νησί μας μόνο, αλλά η πολιτική δράση ενάντια στο αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο να είναι κεντρική και συνολική.
Έτσι είδαμε αρκετές πολιτικές διαμαρτυρίες από το ταξικό κίνημα τόσο κεντρικά στην Αθήνα , όσο και στις εκάστοτε περιοχές που βάλλονται. Είδαμε κεντρικά συλλαλητήρια στην Αθήνα ενάντια στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, συγκεντρώσεις στον Πειραιά ενάντια στην επέκταση του λιμανιού από την Cosco αλλά και μπλόκα στις εργασίες σε πολλά νησιά του Αιγαίου. Διαδηλώσεις σε δεκάδες περιοχές όπως τη Νάξο, τη Μονεμβασιά, την Αμοργό, τα Άγραφα, την Πάρο, την Άνδρο, όπου έγιναν «αναγκαστικές απαλλοτριώσεις» από τις εταιρίες εν μέσω καραντίνας, και τον Σαρωνικό. Βγήκαν ψηφίσματα από σωματεία και τοπικούς συλλόγους ενάντια στην καταστροφή αυτή που πρόκειται να συμβεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα δωροδοκίας συνέβη σε κάποια χωριά του Ρεθύμνου, όπου η ΔΕΗ προσπάθησε να εξαγοράσει τους κατοίκους υποσχόμενη 350.000 ευρώ, ώστε να δεχθούν τη δημιουργία αιολικών πάρκων σε αποστάσεις μικρότερες από αυτές που ορίζει ο νόμος. Είναι πολύ σημαντικές οι νίκες στους αγώνες των κατοίκων κατά τόπους, όπως για παράδειγμα στην Τήνο. Η κυβέρνηση προσπάθησε να καταστείλει τον αγώνα τους, κατεβάζοντας δύο φορές τα ΜΑΤ στο νησί και ξυλοκοπώντας τους διαδηλωτές διότι μπλόκαραν τα οχήματα των εργασιών , οργάνωσαν ανοιχτές συνελεύσεις στις πλατείες και διαδήλωσαν ενάντια στην βεβήλωση της προστατευόμενης περιοχής. Παρόλα αυτά ο αγώνας τους δικαιώθηκε, εφόσον κατάφεραν να ακυρωθεί το σχέδιο τοποθέτησης 15 ανεμογεννητριών.
Η ακροδεξιά επίθεση της κυβέρνησης είτε αφορά την εκπαίδευση, είτε το περιβάλλον , είτε την ανασυγκρότηση του ακροδεξιού εσμού στο δρόμο, θα μας βρει απέναντι της. Η νέα κρίση που έρχεται θα πρέπει να πέσει στις πλάτες των αστών που την προκάλεσαν και όχι πάνω στην εργατική τάξη και το ταξικό κίνημα.