Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 13/12, η εκδήλωση – συζήτηση της ΟΡΜΑ στον υπαίθριο χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής με θέμα “Νοέμβρης 1973 – Δεκέμβρης 2008 μας δείχνουν τον δρόμο – Εμπρός για την εξέγερση της γενιάς μας“, την ώρα που αναγγέλθηκε ο θάνατος του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη από μπάτσο, γεγονός που κάνει ακόμα πιο αναγκαίο να βάλουμε ενα τέλος στην κυβέρνηση που οπλίζει την αστυνομία να αποφασίζει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μηδενίζοντας την ζωή των πιο ευάλωτων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, φοιτητές συμμεχείχαν για να συζητήσουν και να διαπραγματευτούν τη δυνατότητα εξέγερσης στο σήμερα. Μοιράστηκε παράλληλα το περιοδικό της Αντιφασιστικής Φρουράς καθώς και τα έντυπα της οργάνωσης “200 Χρόνια Ελληνικού Κράτους: Η Μαύρη Βίβλος του Ελληνικού Καπιταλισμού” και “Για Μια Κομμουνιστική Πολιτική στην Εποχή της Καραντίνας και του Δόγματος Σοκ”.
Οι εξεγέρσεις του Πολυτεχνείου και του Γρηγορόπουλου μας δείχνουν τον δρόμο και μας δίνουν έμπνευση, όραμα, όπου από μία νεολαία και εργατική τάξη που αναγνώρισε τον εαυτό της ως το μοναδικό ρεαλιστικό δυναμικό το οποίο μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, αλλά μας τροφοδοτούν και με απαραίτητα εργαλεία για την διεξαγωγή μίας νέας και αυτή τη φορά νικηφόρας εξέγερσης, μελετώντας τις και συζητώντας για αυτές.
Οι συνθήκες διαβίωσης με την ακρίβεια, τον πόλεμο στην Ουκρανία με την συμμετοχή της Ελλάδας ως στρατηγικό μέλος της Ε.Ε. και του NATO, την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, την ιδιωτικοποίηση σε υγεία και παιδεία, την καταστολή και τις ρατσιστικές εκτελέσεις από τους μπάτσους, τα όλο και περισσότερο σκάνδαλα , τις υποκλοπές, τους παιδοβιασμους και την πολιτική της κορονοϋτερίας που έπληξε την κοινωνία και τις ελευθερίες, γεννούν αγανάκτηση στον λαό και καθήκοντα στους κομμουνιστές να την οργανώσουν σε αγώνα ρήξης με το σύστημα. Οι αγώνες που ξετυλιχτηκαν το τελευταίο διάστημα από την απεργία στις 9/11 ως και τις επετείους 17/11 και 6/12 αποτελούν σημεία που πρέπει να γίνουν αφετηρία για μαζικό αντικυβερνητικό αγώνα, παλεύοντας και οργανώνοντας εναν αγώνα ανατροπής και όχι αγώνα εκλογικής ανάθεσης.
Οι δύο εξεγέρσεις του Πολυτεχνείου και του Γρηγορόπουλου τα τελευταία 50 χρόνια παραμένουν ζωντανές και μας δείχνουν το δρόμο ώστε να κάνουμε εμείς την επόμενη, και να την κάνουμε στην γενιά μας κι όχι αφηρημένα σε ένα μακροπρόθεσμο στάδιο. Να χτίσουμε νέους αγώνες ενάντια στην ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ οι οποίοι θα ανοίξουν τη διαδικασία της επανάστασης για την ανατροπή του καπιταλισμού.